Top Ad unit 728 × 90

Τι συμβαίνει με τον Στουρνάρα;

Το σενάριο της «επιστροφής» στο 2012, η συνέντευξη – επανεμφάνιση Σημίτη και οι δανειστές που «γουστάρουν» να… ονειρεύονται!Τις τελευταίες εβδομάδες, το όνομα του Γιάννη Στουρνάρα, έχει ακουστεί στο πολιτικό προσκήνιο ουκ ολίγες φορές.

Στο Μέγαρο Μαξίμου συνεχίζουν να μιλούν με τα χειρότερα λόγια και μάλιστα το συγκεκριμένο «κλίμα» μεταφέρθηκε και στην Κοινοβουλευτική Ομάδα, η οποία σήμερα εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στον κεντρικό τραπεζίτη, καταθέτοντας ερώτηση στη Βουλή (46 βουλευτές με πρώτο τον Σωκράτη Βαρδάκη) κάνοντας λόγο για αδικαιολόγητες προαγωγές στελεχών και διευθυντών στην ΤτΕ. Ακόμα και ο Νίκος Παππάς κατηγόρησε τον Γιάννη Στουρνάρα ότι έχει πολιτικές φιλοδοξίες «συμβατές μόνον με την πορεία προς τον τοίχο»…


Ότι γίνεται, όμως, δεν είναι τυχαίο… Κατ’ αρχήν, η σχέση Στουρνάρα – ΣΥΡΙΖΑ μπορεί κάλλιστα να χαρακτηριστεί ως θυελλώδης. Αυτό φάνηκε ιδιαίτερα από τα μέσα του 2014 και πριν τις εκλογές του 2015 που έφεραν τον ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία, καθώς θητεία του στο τιμόνι της Τράπεζας της Ελλάδος τον έκανε «κόκκινο πανί» στο Μαξίμου. Βέβαια, αυτό μπορεί να… εξηγηθεί! Η νέα κυβέρνηση του Τσίπρα θα ήθελε έναν… δικό της άνθρωπο στο κρίσιμο αυτό πόστο και όλα προμηνύονταν μια μη ανέφελη σχέση, όταν ο ΣΥΡΙΖΑ θα ερχόταν στην εξουσία. Μία σχέση που εξελίχθηκε τελικά, σε πεδίο ανοικτής πολιτικής σύγκρουσης, από το παρασκήνιο έως το προσκήνιο, και πήρε ακραία χαρακτηριστικά σε αρκετές περιστάσεις.


Και πάμε στο σήμερα. Με την αξιολόγηση να έχει καταντήσει… ανέκδοτο, έχουν αρχίσει ορισμένοι – στοχευμένα – να επαναφέρουν παλαιότερα σενάρια για σχηματισμό οικουμενικής κυβέρνησης, με επικεφαλής τον κεντρικό τραπεζίτη, Γιάννη Στουρνάρα.


Η… προπαγάνδα βρίσκεται σε εξέλιξη, καθώς οι δανειστές δείχνουν να «ονειρεύονται» έναν… τεχνοκράτη – με την σύμφωνη γνώμη και της αξιωματικής αντιπολίτευσης – για να βγάλει το φίδι από την τρύπα και φυσικά να δώσει την «λύση» στην διαπραγμάτευση. Κανείς άλλωστε δεν λησμονεί πως πριν από μερικές ημέρες τέθηκε από τον Β. Σόιμπλε και τον εκπρόσωπο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, το θέμα της συναίνεσης της αξιωματικής αντιπολίτευσης στα μέτρα που θα ψηφισθούν τώρα για να τεθούν σε ισχύ από το 2019, που είναι και το έτος εκλογών, εάν η κυβέρνηση εξαντλήσει τα συνταγματικά όρια της θητείας της. Ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ, μάλιστα, άφησε σαφέστατα να εννοηθεί ότι το θέμα αυτό δεν είναι της παρούσης, αλλά θα συζητηθεί όταν ολοκληρωθεί η συμφωνία.


Με απλά λόγια, έρχεται πάλι στο «φως» μιας μορφής επανάληψη όσων συνέβησαν το 2011-2012 με το σχηματισμό της κυβέρνησης Παπαδήμου, για τη διαπραγμάτευση του PSI και του δεύτερου μνημονίου. Μάλιστα, και όπως κάποιοι τεχνηέντως διαρρέουν, αυτό το οικουμενικό κυβερνητικό σχήμα με επικεφαλής τον Στουρνάρα, θα αναλάβει να ολοκληρώσει τη διαπραγμάτευση με τους δανειστές για τα μέτρα της περιόδου μετά το 2018 και την ελάφρυνση του χρέους και, ακολούθως, θα οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές.


Και μέσα σε όλα αυτά, να… εμφανίζεται από το πουθενά ο Κώστας Σημίτης, δίνοντας συνέντευξη για όλους και για όλα. Για πολλούς, που γνωρίζουν, λένε πως έγινε η αρχή…
Τι συμβαίνει με τον Στουρνάρα; Reviewed by xenios943fm on 4:54:00 μ.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

All Rights Reserved by xenios943.gr © 2016

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.